Granola z masłem orzechowym i bananem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-12
Granola z masłem orzechowym i bananem

SKŁADNIKI

Płatki owsiane 1 szkl.
Płatki orkiszowe 1 szk
Ziarna sezamu, 1/3 szkl.
Wiórki kokosowe ½ szkl.
Suszone banany 100 g
Czekolada deserowa 1 szkl.
Banan, 2 szt.
Masło orzechowe, 2 łyżki
Miód, 2 łyżki

WYKONANIE

Banany obierz ze skórki, pokrój na plasterki i umieść w blenderze kielichowym. Dodaj do banana masło orzechowe oraz miód i zmiksuj. Płatki orkiszowe i owsiane, sezam oraz wiórki kokosowe umieść w naczyniu wolnowaru Crock-Pot. Do płatków przelej zmiksowane banany i dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki lub dłonią. Zapiekaj granolę przez 2 godziny na funkcji high. Co jakiś czas mieszaj masę aby uniknąć przypalenia. Gotową granolę przestudź, dodaj do niej siekaną czekoladę oraz suszone banany. Granolę przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.