Francuska Zupa Cebulowa z Crock-Pot Express

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 10 min
Czas na Low: 20 min
Data dodania: 2021-07-01
Francuska Zupa Cebulowa z Crock-Pot Express

SKŁADNIKI

4 duże białe cebule, pokrojone
50 g masła
1,2 litra bulionu warzywnego
1 garść świeżych liści szałwii
2 liście laurowe
Sól i pieprz
Do podania – 4 grube kromki francuskiego chleba, 4 plastry sera Gruyere, gałązki świeżego tymianku

WYKONANIE

Zdejmij pokrywkę z Crockpot Express i wybierz funkcję brown/sauté. Ustaw czas na 20 minut.
Rozgrzej urządzenie.
Dodaj masło, następnie cebulę i podsmaż, regularnie mieszając, aż cebula równomiernie się zarumieni i zmięknie.
Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i przykryj pokrywką. Zamknij i gotuj na ustawieniu Zupa przez 10 minut. Gdy urządzenie zakończy gotowanie, pozostaw urządzenie na naturalny czas zwolnienia ciśnienia wynoszący 10 minut.
Ostrożnie uwolnij ciśnienie przed otwarciem.
Podawaj w miskach, podawaj z kromką chleba przykrytą plasterkiem sera. Udekoruj gałązkami tymianku.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.