Curry z zielonymi warzywami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-11
Curry z zielonymi warzywami

SKŁADNIKI

Brokuł, 200 g
Ziemniaki młode, 2 szt.
Cukinia, 100 g
Szparagi zielone, 6 szt.
Groszek mrożony lub świeży, 50 g
Szpinak, 2 garście
Mleko kokosowe, 20 g
Bulion warzywny, 150 ml
Czosnek, 2 ząbki
Sos sojowy, 1 łyżka
Kurkuma, 1 łyżka
Kmin rzymski, 1 łyżeczka
Papryczka chili, ½ strączka
Olej, 2 łyżki

WYKONANIE

Przygotuj warzywa ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Brokuł opłucz podziel na małe różyczki. Cukinię pokrój na półplasterki. Szparagi obierz i pokrój na małe kawałki.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć na niego kurkumę, kmin rzymski, przeciśnięty przez praskę czosnek i papryczkę chili. Przesmaż 5 minut aby przyprawy uwolniły smak, wlej mleko kokosowe i soso sojowy, zagotuj.
Sos przelej do naczynia wolnowaru Crock-Pot, dodaj warzywa oprócz szpinaku i wlej bulion. Gotuj na programie high przez 2 godziny. Na 15 minut przed końcem gotowania dodaj szpinak. Curry podawaj z siekaną kolendrą.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.