Curry z kurczakiem

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 3H
Czas na Low: 6H
Data dodania: 2021-08-12
Curry z kurczakiem

SKŁADNIKI

1 duża cebula, grubo posiekana
3 łyżki łagodnej pasty curry
400 g puszka pokrojonych pomidorów
2 łyżki bulionu warzywnego
1 łyżka drobno posiekanego imbiru
1 żółta papryka, pozbawiona nasion i posiekana
2 udka kurczaka bez skóry, usunięty tłuszcz
30 g świeżej kolendry, posiekane liście
ugotowany brązowy ryż, do podania

WYKONANIE

Włóż 1 grubo posiekaną dużą cebulę, 3 łyżki łagodnej pasty curry, 400 g puszkę pokrojonych pomidorów, 2 łyżki bulionu warzywnego, 1 łyżkę drobno posiekanego imbiru i 1 pokrojoną żółtą paprykę do garnka z 1/3 szklanki wody i dobrze wymieszaj.

Dodaj 2 udka z kurczaka bez skóry, bez tłuszczu i wsuń je pod wszystkie składniki tak, aby były całkowicie zanurzone. Przykryj pokrywką i chłódź w lodówce przez noc.
Następnego dnia, gotuj na LOW przez 6 godzin, aż kurczak i warzywa będą naprawdę miękkie.

Wymieszaj z posiekanymi liśćmi kolendry tuż przed podaniem z brązowym ryżem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.