Carpaccio z buraka z serem kozim i orzechami nerkowca

Ilość porcji: 1-2
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 3
Czas na Low: -
Data dodania: 2018-06-12
Carpaccio  z buraka z serem kozim  i orzechami nerkowca

SKŁADNIKI

Buraki czerwone, 2 sztuki
Rukola, 50 g
Ser kozi, 100 g
Orzechy nerkowca, ½ szkl.
Ocet balsamiczny, 3 łyżki
Miód, 2 łyżki

WYKONANIE

Buraki włóż do naczynia wolnowaru, zalej wodą do ¾ wysokości i gotuj przez 3 godziny. Przygotuj sos ocet balsamiczny i miód wymieszaj w miseczce.
Na dwóch talerzach ułóż rukolę. Orzechy nerkowca podpraż na suchej patelni, a gdy wystygnąć posiekaj ostrym nożem na mniejsze kawałki.
Ugotowane buraki wyjmij z naczynia wolnowaru Crock-Pot, wystudź a następnie pokrój na cienkie plasterki. Buraki ułóż na przygotowanej wcześniej rukoli. Wierzch buraczków posyp pokruszonym serkiem kozim oraz orzechami nerkowca. Przed podaniem polej sałatkę sosem balsamicznym.

Przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.