Biała kiełbasa wolnowarzona w chrzanie i cebuli

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 1,5H
Czas na Low: 3H
Data dodania: 2021-04-02
Biała kiełbasa wolnowarzona w chrzanie i cebuli

SKŁADNIKI

½ kg białej kiełbasy
Czubata łyżka otartego majeranku
płaska łyżeczka soli
1/3 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
2 średnie cebule posiekane w płatki
2 przeciśnięte ząbki czosnku
4 liście laurowe
6 ziaren ziela angielskiego
2 łyżki chrzanu
50 ml bulionu

WYKONANIE

Kiełbaski obtocz w majeranku, czosnku, soli i pieprzu. Ułóż je na dnie wolnowaru. Posyp całość pokrojoną cebulą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Bulion zmieszaj z chrzanem i polej kiełbaski. Ustaw tryb LOW i duś 1,5 godziny, następnie odwróć kiełbasy i podlej je powstałym sosem. Duś kolejne półtorej godziny.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.