Aloo Gobi

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 1,5 h
Czas na Low: 3h
Data dodania: 2019-09-19
Aloo Gobi

SKŁADNIKI

Kalafior podzielony na różyczki
4 ziemniaki pokrojone w grubą kostkę 2,5 cm
1 duża cebula pokrojona w piórka
2 ząbki czosnku pokrojone w płatki
Łyżka kuminu w ziarnach
Łyżeczka mielonej kurkumy
Starty kawałek imbiru wielkości małego palca
Łyżka garam masala
Posiekana papryczka pepperoni
Łyżka zmiażdżonych nasion kolendry
Szklanka przecieru pomidorowego
Sól, pieprz
Siekana świeża kolendra do podania

WYKONANIE

Wszystkie składniki poza kolendrą umieść w misie wolnowaru. Wymieszaj wszystko dokładnie i ustaw na poziom LOW lub HIGH. Serwuj z posiekaną świeżą kolendrą, ewentualnie natką pietruszki.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.