Bulion warzywny

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 5 godzin
Czas na Low: 8 godzin
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Bulion warzywny

SKŁADNIKI

4 marchewki
Korzeń pietruszki
Seler
3 liście kapusty
2 ząbki czosnku
Pomidor
2 cebule
Pęczek natki pietruszki
5 liści laurowych
10 ziaren ziela angielskiego
3 gałązki tymianku

WYKONANIE

Warzywa dokładnie umyj, ale nie obieraj. Przełóż je do naczynia Crock-Pot i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 15-20 min.
Zapieczone warzywa zalej wodą tak, aby warzywa były przykryte i dodaj natkę pietruszki, liście kapusty, ziele angielskie, tymianek.
Naczynie ustaw w wolnowarze, przykryj pokrywką i ustaw na poziomie LOW na 8 godzin lub HIGH na 5 godzin.

Autor przepisu Darek Kuźniak
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Miłosz G
2021-09-03

Co oznacza "zalej wodą"? Czy ktoś wie ile ma być tej wody na taką ilość warzyw?

Ocena 
Ireneusz R
2019-12-13

Pomidor do bulionu??? Yyy... Mam mieszane myśli..

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.