6 łyżek stołowych oliwy z oliwek 1 duża cebula, drobno pokrojona 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 duży bakłażan, pokrojony na kawałki o średnicy ok. 2 cm 2 duże cukinie pokrojone na grubsze kawałki 1 czerwona papryczka pozbawiona nasionek, pokrojona na 2cm kawałki 200 g dyni piżmowej, obranej i pokrojonej na 2cm kawałki 200 ml białego wina 2 łyżki stołowe cukru 2 łyżki stołowe czerwonego octu
1 warzywna kostka rosołowa organiczna Sól i świeżo zmielony czarny pieprz 4 łyżki stołowe posiekanej bazylii 6 łyżek stołowych oliwy z oliwek 2 duże pomidory pokrojone na grubsze kawałki 4 łyżki stołowe startego sera Parmezan Pieczywo jako dodatek do podania
WYKONANIE
Włącz bazę wolnowaru Crock-Pot na poziomie LOW. Umieść naczynie DuraCeramic lub patelnię na kuchence, dodaj i delikatnie podgrzej porcję oliwy do oliwek. Dodaj cebulę i czosnek i gotuj przez kilka minut aż delikatni zmiękną. Dodaj bakłażana, cukinie, pieprz, dynię, wino, cukier, ocet winny oraz kostkę warzywną, dopraw i dobrze zamieszaj. Umieść naczynie w bazie wolnowaru w przypadku misy DuraCeramic lub przenieś składniki z patelni do misy wolnowaru i przykryj pokrywką. Gotuj na ustawieniu LOW przez 3-4 godziny lub przez 2-3 godziny na ustawieniu High aż warzywa będą miękkie, od czasu do czasu możesz zamieszać. W międzyczasie wymieszaj razem bazylię z drugą porcją oliwy. Po ugotowaniu wyjmij naczynie z wolnowaru, dobrze wymieszaj Ratatouille i delikatnie ostudź. Do powstałego dania dodaj ugotowane wcześniej pokrojone ziemniaki i ser oraz dopraw jeśli potrzeba. Przed podaniem danie delikatnie skrop oliwą z bazylią. Serwuj ze świeżym pieczywem.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.