Zupa warzywna

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 4-5 godz.
Czas na Low: 6-7 godz.
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Zupa warzywna

SKŁADNIKI

300 g marchwi, obranej i pokrojonej na ok. 5-centymetrowe kawałki
300 g selera, obranego i pokrojonego na ok. 5-centymetrowe kawałki
300 g pora, przyciętego, umytego i pokrojonego na ok. 5-centymetrowe kawałki
300 g brukwi, obranej i pokrojonej na ok. 5-centymetrowe kawałki
1 cebula, pokrojona w kostkę
1,5 litra dobrej jakości wywaru warzywnego
2 liście laurowe
Przyprawy

WYKONANIE

Umieść wszystkie składniki w naczyniu do gotowania, przykryj pokrywą i gotuj przez 6–7 godzin przy ustawieniu LOW lub przez 4–5 godzin przy ustawieniu HIGH.
Odstaw do ostygnięcia przed przełożeniem do pojemnika blendera, a następnie blenduj do uzyskania pożądanej konsystencji. Ewentualnie przełóż do pojemnika nadającego się do ręcznego blendowania.
Zupę podawaj gorącą, przystrojoną odrobiną śmietany i pokrojonym szczypiorkiem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.