Ketchup

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 6-8H
Data dodania: 2023-10-03
Ketchup

SKŁADNIKI

2 kg dojrzałych pomidorów
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki octu jabłkowego
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka sproszkowanej papryki

WYKONANIE

Pomidory, cebulę i czosnek blendujemy na gładką masę.
Przekładamy do wolnowaru i dodajemy resztę składników.
Gotujemy na niskim ogniu LOW przez 6-8 godzin.
Gorący ketchup przekładamy do słoików i zakręcamy.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.