Pieczeń z polędwicy wołowej

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 3,5 - 4H
Data dodania: 2023-03-09
Pieczeń z polędwicy wołowej

SKŁADNIKI

1,5 kg polędwicy wołowej
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
1 do 2 łyżek grubo zmielonego pieprzu
1/4 szklanki sosu sojowego
3 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka sosu Worcestershire
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki skrobi kukurydzianej
1/4 szklanki zimnej wody

WYKONANIE

Natrzeć polędwicę czosnkiem i pieprzem umieścić w wolnowarze. Wymieszać sos sojowy, ocet, sos Worcestershire i musztardę zalać mięso. Gotować, pod przykryciem, na LOW do miękkości, 3,5 do 4 godzin.
Wyjąć pieczeń trzymać w cieple. Odcedzić soki z gotowania do małego rondla odlać tłuszcz. Wymieszać skrobię kukurydzianą i wodę do uzyskania gładkiej konsystencji wlać do gotującego się sosu. Doprowadzić do wrzenia gotować i mieszać, aż zgęstnieje, 1-2 minuty. Serwować pieczeń pokrojoną na plastry.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.