Przecier Gruszkowy

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 4 H
Czas na Low: 6-8H
Data dodania: 2022-08-03
Przecier Gruszkowy

SKŁADNIKI

1,5 kg gruszek oczyszczonych i pokrojonych
⅓ szklanki wody
2 łyżki stołowe soku z cytryny
3 łyżki stołowe brązowego cukru

WYKONANIE

Pokrój gruszki wokół rdzenia i umieść w Crokpocie.
Połącz gruszki, wodę, sok z cytryny i brązowy cukier w wolnowarze. Ustaw na HIGH na 4 godziny.
Gdy miną 4 godziny, zblenduj mieszankę gruszkową za pomocą blendera, aż będzie w większości gładka. Ustaw wolnowar na LOW na kolejne 6 do 8 godzin. Czas ten zależy od tego, jak dojrzałe były gruszki. W przypadku przejrzałych gruszek 6 godzin to wystarczająco dużo czasu. Mniej dojrzałe gruszki będą potrzebowały pełnych 8 godzin.
Wymieszaj i przełóż do słoika lub szczelnego pojemnika. Przechowuj w lodówce do 2 tygodni.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.