Masło śliwkowe

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 0
Czas na Low: 11 H
Data dodania: 2022-07-05
Masło śliwkowe

SKŁADNIKI

2,5 kg śliwek ze skórką umyte i przekrojone na pół, pozbawione pestek
1/4 do 1/2 szklanki wody może nie być potrzebna - patrz uwagi
1 filiżanka brązowego cukru
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1/2 łyżeczki mielonego kardamonu

WYKONANIE

Umieść śliwki w misie crockpota z odrobiną wody.

Gotuj na LOW przez około 1 do 2 godzin, mieszając co 30 minut, aby śliwki delikatnie się rozpadły.
Kiedy śliwki dobrze się rozpadną, daj mieszance ostatnie dobre zamieszanie, aby upewnić się, że jest równomiernie rozprowadzona w wolnowarze.
Gotuj przez noc około 8 do 10 godzin na LOW nie trzeba mieszać w tym czasie.
Po upływie tego czasu ponownie zamieszaj śliwki. Dodaj brązowy cukier i przyprawy.
Wlej mieszaninę do blendera i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
UWAGA Jeśli chcesz, dodaj trochę więcej wody, aby rozcieńczyć masło do pożądanej konsystencji i dobrze wymieszaj. Najlepszym sposobem, aby opisać właściwą konsystencję, jest aksamitne masło, które dość łatwo się rozprowadza, ale nie jest w ogóle płynne.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.