Limonkowy kurczak w ostrej odsłonie

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 1,5H
Czas na Low: 3H
Data dodania: 2022-05-09
Limonkowy kurczak w ostrej odsłonie

SKŁADNIKI

1-1,5 kg piersi kurczaka bez skóry i kości około 4
2 szklanki bulionu z kurczaka
3 łyżki soku z limonki
1 łyżka stołowa chili w proszku
1 łyżeczka startej skórki z limonki
Świeże liście kolendry

WYKONANIE

Umieść kurczaka w wolnowarze. Połącz bulion, sok z limonki i chili w proszku zalej kurczaka. Gotuj pod przykryciem, na Low, aż kurczak zmięknie, około 3 godziny.
Wyjmij kurczaka. Kiedy mięso ostygnie, rozdrobnić je za pomocą dwóch widelców i włożyć z powrotem do wolnowaru. Wymieszać z tartą skórką z limonki. Serwuj z kolendrą.

Wskazówka
Łatwo zrobisz burrito bowl Wystarczy wymieszać rozdrobnionego kurczaka z gorącym, ugotowanym ryżem i dowolną kombinacją opłukanej i odsączonej czarnej fasoli, ugotowanej świeżej kukurydzy, pokrojonych na ćwiartki pomidorków koktajlowych, sera cotija, posiekanego awokado, świeżej kolendry i wyrazistej salsy.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.