Pudding czekoladowy z bułeczkami brioche

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-10-10
Pudding czekoladowy z bułeczkami brioche

SKŁADNIKI

250 g bułeczek brioche, pokrojonych na małe kromeczki
50 g miękkiego masła
100 g czekoladowych drażetek do fondue lub pokruszonej czekolady
4 żółtka jaj, plus 2 całe jaja
60 g cukru
1 łyżeczka ekstraktu wanilii
400 ml mleka

WYKONANIE

Przygotuj 6 słoiczków o pojemności 250 ml. Mini kromeczki brioche posmaruj z jednej strony masłem.
Do każdego słoiczka włóż po około 3 kromeczki możesz je trochę ugnieść. Dodaj porcję – około łyżeczki, czekoladowych drażetek lub pokruszonej czekolady, i ułóż następne warstwy z brioche i czekolady, aż zużyjesz wszystkie składniki, a słoiki będą pełne do ¾ wysokości.
Wymieszaj w osobnej misce cukier, jajka, a następnie dodaj wanilię i mleko.
Otrzymaną masę wlej do każdego słoiczka, by pokryć kromki z czekoladą.
Umieść słoiki w misie wolnowaru Crock-Pot i gotuj na poziomie HIGH przez 2 godziny.

Wybornie smakują zwieńczone gałką lodów waniliowych.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Crock-Pot K
2021-04-30

Na dno wolnowaru można wlać ok. 1,5 szklanki wody. Warto podłożyć materiałową ściereczkę pod pokrywę wolnowaru, aby skraplająca się para nie trafiała z powrotem do misy wolnowaru.

Ocena 
Sylwia S
2021-04-15

I slouki wstawiamy w wode czy tak na sucho?

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.