Najlepsze na świecie pulpeciki

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 3
Czas na Low: 5
Data dodania: 2017-03-27
Najlepsze na świecie pulpeciki

SKŁADNIKI

½ kg mielonej wołowy
½ cebula, bardzo drobno pokrojona
Sól i pieprz do smaku
½ łyżeczki czosnku w proszku
1 łyżeczka przypraw włoskich
2 łyżeczki sosu Worcestershire
2 jajka
¼ szklanki tarty ser Parmezan
½ szklanki bułki tartej
2 szklanki Twojego ulubionego sosu makaronowego

WYKONANIE

Połącz mięso mielone i wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem sosu w misce i dobrze wymieszaj. Z przyprawionego mięsa uformuj kulki o średnicy 3 cm około 32 klopsików. Umieść klopsiki w misie wolnowaru Crock-Pot DuraCeramic i obsmaż klopsiki, tak by były brązowe ze wszystkich stron. Jeśli nie masz tego modelu, możesz obsmażyć klopsiki na patelni. Wyłącz kuchenkę i odlej nadmiar tłuszczu. Włóż misę do podstawy wolnowaru Crock-Pot®, wlej 2 szklanki swojego ulubionego sosu makaronowego na klopsiki i ostrożnie wymieszaj tak, żeby nie uszkodzić klopsików.Przykryj pokrywką i gotuj na poziomie Low przez 5 godzin lub na poziomie High przez 3 godziny.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Crock-Pot K
2021-04-30

Dziękujemy za czujność, już poprawiliśmy przepis.

Ocena 
Nina J
2021-03-23

Sos makaronowy?! Nie pomidorowy?

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.