Szynka z wolnowaru pieczona w coli

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 6-7
Czas na Low: 8
Data dodania: 2017-02-28
Szynka z wolnowaru pieczona w coli

SKŁADNIKI

2 kg około baleronu
2 liście laurowe
2 gwiazdki anyżu
1,5 litrowa cola,
Glazura
75 ml syropu klonowego
1 łyżka musztardy pełnoziarnista
2 łyżki sosu sojowego

WYKONANIE

Opłucz i wysusz baleron nie ma potrzeby wstępnego moczenia go przez noc. Umieść baleron w misie wolnowaru. Zalej colą, powinna mniej więcej przykryć mięso. Dodaj liście laurowe i anyż. Przykryj i gotuj na poziomie LOW przez 8 godzin lub na poziomie HIGH przez 6-7 godzin. Wyjmij ostrożnie mięso. Rozgrzej piekarnik do 200° C. Zdejmij górną warstwę skórki / tłuszczu z baleronu. Natnij na krzyż pozostały tłuszcz. Umieścić baleron na żaroodpornej blasze. Wymieszaj składniki glazury i polej nią mięso. Piecz w gorącym piekarniku przez około 15 minut. Wyjmij i pozostaw na chwilę, żeby mięso odpoczęło przed podaniem.
Opinie

Zaloguj się aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym który napisze recenzję

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.