Zapiekanka meksykańska

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2 - 3
Czas na Low: 4 - 5
Data dodania: 2017-01-16
Zapiekanka meksykańska

SKŁADNIKI

2 puszki pomidorów
400 g koncentratu pomidorowego
2 puszki czarnej fasoli, wypłukanej i odsączonej
1 puszka kukurydzy, odsączona
2 papryczki chili, pokrojone
1 łyżeczka papryki
1 łyżka pieprzu cytrynowego
1 łyżeczka czosnku w proszku
8 średnich pieczarek
1 żółta papryka
1 pomarańczowa papryka
1 czerwona papryka
1/2 szklanki tartego sera,
5 placków tortilli

WYKONANIE

Połącz składniki w misce z wyjątkiem tortilli. Umieść około 1 filiżankę tej mieszaniny w dolnej części wolnowaru Crock-Pot® i równomiernie rozprowadź. Połóż jeden placek tortilli. Rozprowadź 1/3 pozostałej mieszaniny. Powtórz układanie warstw, aż skończy się przygotowane nadzienie. Gotuj na poziomie LOW przez 4 do 5 godzin lub na poziomie HIGH przez 2 do 3 godzin.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.