Dorsz ze szparagami

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: -
Czas na Low: 2
Data dodania: 2016-09-27
Dorsz ze szparagami

SKŁADNIKI

- polędwica z dorsza 4szt,
- szparagi 10szt obrane i pokrojone w 2cm słupki,
- czosnek 2 ząbki pokrojony w kostkę,
- szalotka 2szt pokrojone w kostkę,
- natka pietruszki 2 łyżki siekana,
- bulion warzywny 200ml,
- parmezan 2 łyżki tarty,
- białe wino 50ml,
- szafran szczypta,
- sól do smaku,
- pieprz do smaku.

WYKONANIE

Czosnek i cebulę przesmaż na oliwie, następnie podlej białym winem. Całość przełóż do Crock-Pota, dodaj dorsza, szparagi, szafran, pieprz i zalej bulionem. Ustaw program Low na 2h. Po upływie wyznaczonego czasu posyp parmezanem, natka pietruszki oraz solą i pozostaw na tym samym trybie 10min. Najlepiej smakuje z ryżem lub kaszą.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.