Lista przepisów
Krem z kalafiora
Idealna przystawka lub pierwsze danie. Można podawać dodatkowo udekorowane prażonymi migdałami lub orzechami.
Autor: Crock-Pot ..   Data dodania: 2015-05-04
Czas na High:  2 godziny i 15 min
Czas na Low:  -
Ilość porcji:  3-5
Czas przygotowania:  30 min
Pobierz przepis
Wyślij przepis mailem

Dodaj własny przepis
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać przepisy.
Proszę się zalogować.


Tagi: krem z kalafiora, wolnowar, crockpot, przepis

User submitted photo
User submitted photo
Składniki:  Kalafior
1 cebula pokroić w kostkę
1 korzeń pietruszki pokroić w plastry
1 litr bulionu warzywnego
200 ml śmietany 30%
1 łyżka świeżego startego chrzanu
1 jabłko
50 ml oleju rzepakowego
Wykonanie:  Na patelni zeszklij cebulę i korzeń pietruszki. Przełóż do Crock-Pota i zalej bulionem warzywnym. Następnie dodaj
różyczki kalafiora, chrzan i drobno pokrojone jabłko.
Wolnowar włącz na poziom HIGH na 2 godziny i przykryj pokrywką. Po ugotowaniu przetrzyj wszystko przez sito, aby nie było grudek.
Dodaj śmietanę i wstaw na kolejne 15 minut.

Propozycja podania z prażonymi migdałami lub orzechami.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.