Krem z kalafiora

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 2 godziny i 15 min
Czas na Low: -
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Krem z kalafiora

SKŁADNIKI

Kalafior
1 cebula pokroić w kostkę
1 korzeń pietruszki pokroić w plastry
1 litr bulionu warzywnego
200 ml śmietany 30%
1 łyżka świeżego startego chrzanu
1 jabłko
50 ml oleju rzepakowego

WYKONANIE

Na patelni zeszklij cebulę i korzeń pietruszki. Przełóż do Crock-Pota i zalej bulionem warzywnym. Następnie dodaj
różyczki kalafiora, chrzan i drobno pokrojone jabłko.
Wolnowar włącz na poziom HIGH na 2 godziny i przykryj pokrywką. Po ugotowaniu przetrzyj wszystko przez sito, aby nie było grudek.
Dodaj śmietanę i wstaw na kolejne 15 minut.

Propozycja podania z prażonymi migdałami lub orzechami.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.