Zapiekane jabłka z cynamonem

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 3 godziny
Czas na Low: -
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Zapiekane jabłka z cynamonem

SKŁADNIKI

4 jabłka średniej wielkości
1 łyżeczka mielonego cynamonu
120 g cukru trzcinowego
150 ml soku jabłkowego

Składniki kruszonki

100 g mąki
50 g cukru
50 g masła
15 g wiórków kokosowych lub sezamu

WYKONANIE

Do naczynia Crock-Pot wrzuć obrane i pokrojone w kostkę jabłka oraz masło z cynamonem i cukrem trzcinowym.
Całość podlej sokiem jabłkowym.
Przykryj pokrywką i ustaw wolnowar na 3 godziny na poziomie HIGH.
Po tym czasie posyp jabłka startą na tarce kruszonką i wstaw do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 10 min.

Podawaj np. z lodami waniliowymi lub jogurtowymi.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.