Lista przepisów
Zapiekane jabłka z cynamonem
Pomysł na prosty i bardzo apetyczny deser. Zapiekane jabłka idealnie łączą się z lodami waniliowymi.
Autor: Crock-Pot ..   Data dodania: 2015-05-04
Czas na High:  3 godziny
Czas na Low:  -
Ilość porcji:  3-5
Czas przygotowania:  15 min
Pobierz przepis
Wyślij przepis mailem

Dodaj własny przepis
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać przepisy.
Proszę się zalogować.


Tagi: zapiekane jabłka z cynamonem, wolnowar, crockpot, przepis

User submitted photo
User submitted photo
User submitted photo
Składniki:  4 jabłka średniej wielkości
1 łyżeczka mielonego cynamonu
120 g cukru trzcinowego
150 ml soku jabłkowego

Składniki kruszonki

100 g mąki
50 g cukru
50 g masła
15 g wiórków kokosowych lub sezamu
Wykonanie:  Do naczynia Crock-Pot wrzuć obrane i pokrojone w kostkę jabłka oraz masło z cynamonem i cukrem trzcinowym.
Całość podlej sokiem jabłkowym.
Przykryj pokrywką i ustaw wolnowar na 3 godziny na poziomie HIGH.
Po tym czasie posyp jabłka startą na tarce kruszonką i wstaw do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 10 min.

Podawaj np. z lodami waniliowymi lub jogurtowymi.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.