Wiosenny gulasz z ciecierzycy i młodej kapusty

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 3H
Czas na Low: 6H
Data dodania: 2025-05-22
Wiosenny gulasz z ciecierzycy i młodej kapusty

SKŁADNIKI

1 puszka ciecierzycy odsączona i przepłukana

1/2 główki młodej kapusty, posiekanej

2 marchewki, pokrojone w plasterki

1 cebula, pokrojona w kostkę

400 ml passaty pomidorowej

1/2 szklanki bulionu warzywnego

1 łyżeczka papryki wędzonej

sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku

WYKONANIE

Umieść wszystkie składniki w wolnowarze i dokładnie wymieszaj.

Gotuj

6 godzin na LOW

3–3,5 godziny na HIGH

Podawaj na ciepło, posypane świeżymi ziołami.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.