Potrawka myśliwska

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2 h
Czas na Low: 4 h
Data dodania: 2020-01-03
Potrawka myśliwska

SKŁADNIKI

300 g kiełbasy myśliwskiej
1 polędwiczka wieprzowa 400 g
1 duża cebula pokrojona w piórka
2 marchewki pokrojone w pół plastry
3 ząbki czosnku pokrojone w płatki
6 średnich ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
2 łodygi selera naciowego pokrojone drobno
2 papryki pokrojone w romby
Szklanka bulionu
2 łyżki posiekanego świeżego cząbru można zastąpić suszonym lub majerankiem
Łyżka pieprzu ziołowego lub kminku
Łyżka wędzonej słodkiej papryki
10 ziaren gorczycy
Czubata łyżka musztardy
Sól, pieprz
12 pieczarek pokrojonych w ćwiartki

WYKONANIE

Kiełbasę pokrój w pół plastry, polędwiczkę oczyść i pokrój w kostkę 1,5 cm. Tę ostatnią dopraw solą i pieprzem. Mięso umieść z pozostałymi warzywami w misie wolnowaru i ustaw wybrany tryb. Dopraw pieprzem ziołowym, cząbrem, wędzoną papryką, pieprzem i solą. Po godzinie dodaj musztardę i pieczarki.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.