Krem z kukurydzy

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 3
Czas na Low: -
Data dodania: 2016-09-27
Krem z kukurydzy

SKŁADNIKI

- kukurydza ziarna 0,5kg świeża lub mrożona,
- bulion warzywny 0,75l.,
- śmietana UHT 36% 200ml,
- chilli 1 łyżeczka siekane,
- mleko kokosowe 250ml,
- liść kafiru 3szt,
- kolendra 3 łyżki siekana,
- sól do smaku,
- biały pieprz do smaku.

WYKONANIE

Wszystkie składniki umieść w urządzeniu bez soli, pieprzu i kolendry, następnie włącz tryb High 3h. Po upływie danego czasu wyciągnij liście kafiru. Zawartość Crock-Pota zblenduj do uzyskania kremowej konsystencji. Dopraw solą i białym pieprzem do smaku. Przed podaniem udekoruj siekaną kolendrą.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.