Kanapki z włoską kiełbasą

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 3H
Czas na Low: 6H
Data dodania: 2021-07-05
Kanapki z włoską kiełbasą

SKŁADNIKI

1 puszka krojonych pomidorów
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka suszone oregano
szczypta płatków czerwonej papryki
1 duża cebula pokrojona w półksiężyce
2 papryki, pokrojone w cienkie plasterki
0,5 kg włoskiej kiełbasy
Sól do smaku
Świeżo zmielony czarny pieprz
1 łyżka bazylii
6 podpieczonych bagietek

WYKONANIE

Połącz rozgniecione pomidory, oregano, płatki czerwonej papryki i oliwę z oliwek w misie wolnowaru. Dodaj cebulę, paprykę i włoską kiełbasę. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj na LOW 6 godzin.
Do ugotowanej kiełbasy i papryki dodaj bazylię. Podawaj na ciepło w podpieczonych uprzednio bagietkach.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.