Oliwa w sprayu Pergamin 1 łyżeczka oliwy z oliwek 4 paski bekonu, pokrojone w kostkę 1/2 szklanki drobno posiekanej cebuli 1/2 szklanki posiekanej czerwonej papryki 7 dużych jajek 1 1/2 szklanki liści szpinaku, grubo posiekanych 1/2 szklanki rozdrobnionego sera cheddar 3/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu 4 do 6 pomidorów koktajlowych, cienko pokrojonych w poprzek Zielone cebulki w plasterkach, opcjonalnie, do dekoracji Kwaśna śmietana, opcjonalnie, do dekoracji
WYKONANIE
Popsikaj naczynie do pieczenia tortownicę, która zmieści się do wnętrza misy multicookeraoliwą w sprayu lub wysmaruj ją dokładnie i wyłóż dno kółkiem wyciętym z papieru pergaminowego. Wybierz przycisk sauté na Crockpot Express i dodaj oliwę z oliwek. Kiedy na wyświetlaczu zacznie się odliczanie czasu, dodaj pokrojony w kostkę boczek. Podsmarzaj pokrojony w kostkę boczek przez około 4 minuty, a następnie dodaj do misy cebulę i paprykę gotuj jeszcze przez 1 do 2 minut. Wyjmij boczek i warzywa na talerz i odłóż na bok. Wytrzyj misę multicookera i dodaj 1 szklankę wody. W misce ubij jajka, aż będą dobrze wymieszane. Dodaj szpinak, ser, sól i pieprz do jajek wraz z podsmażonym boczkiem, cebulą i papryką. Wymieszaj, aby składniki dokładnie się połączyły. Wlej masę jajeczną do przygotowanego naczynia do pieczenia i ułóż na wierzchu pokrojone pomidory. Umieść naczynie do pieczenia na ruszcie do gotowania na parze i opuść je do misy Crockpot Express. Zabezpiecz pokrywę i upewnij się, że zawór zwalniający ciśnienie znajduje się w pozycji Seal. Wybierz opcję gotowania pod ciśnieniem lub funkcję Manual, wysokie ciśnienie i ustaw timer na 12 minut. Po upływie czasu pozwól, aby ciśnienie zostało uwolnione naturalnie przez 10 minut, a następnie przekręć zawór do pozycji Release, aby uwolnić pozostałe ciśnienie. Zdejmij pokrywę. Chwyć za uchwyty podstawki i delikatnie wyjmij frittatę z misy. Wierzch frittaty będzie wyglądał na mokry, ale szybko wyschnie. Odstaw ją na około 5 minut przed podaniem. Pozostaw frittatę na patelni lub ostrożnie przenieś ją na talerz.
Czas na pyszny, domowy posiłek, który jest gotowy kiedy chcesz. Z cyfrowym wolnowarem Crockpot® możesz ustawić czas gotowania od 30 minut do 20 godzin, a następnie udać się do pracy, na wycieczkę lub po prostu odpocząć!
Gotowy do pracy, kiedy tego potrzebujesz: idealny dla zapracowanych. Możesz go zaprogramować na 12 godzin w przód (uwzględniając czas gotowania) i za każdym razem cieszyć się profesjonalnie ugotowanym daniem.
Crockpot Turbo Express Multicooker posiada 14 automatycznych funkcji gotowania w 1, w tym tryb super szybki – Turbo, ustawienie, które pozwala przygotować posiłki 40% szybciej*, dzięki czemu mniej czasu spędzisz w kuchni.
Crockpot CSC112X to wszechstronny wolnowar o pojemności 6,5 litra, idealny na rodzinne przyjęcia. Wyposażony w wyjmowaną misę, która nadaje się do użytku na kuchenkach indukcyjnych i gazowych. Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia trwałość i elegancki wygląd.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać opinię.
Proszę się zalogować.