Duszone morele z miodem i lawendą

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 1H
Czas na Low: 2H
Data dodania: 2025-07-01
Duszone morele z miodem i lawendą

SKŁADNIKI

8 dojrzałych moreli, przepołowionych i bez pestek
3 łyżki miodu
1 łyżeczka suszonej lawendy lub kilka gałązek świeżej
1 łyżeczka soku z cytryny

WYKONANIE

Ułóż morele przeciętą stroną do góry w wolnowarze.
Skrop je miodem, posyp lawendą i skrop sokiem z cytryny.
Gotuj 2 godziny na LOW.
Podawaj z lodami lub jogurtem greckim.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.