Crock-Pot ciasto z kruszonką

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 45 min
Czas na High: 2
Czas na Low: -
Data dodania: 2017-05-04
Crock-Pot ciasto z kruszonką

SKŁADNIKI

Kruszonka
75g owsa
30 g mąki pszennej
1 łyżeczka cynamonu mielonego
2 łyżki syropu klonowego
2 łyżki masła niesolonego, rozpuszczonego i schłodzonego

Na ciasto
240g mąki pełnoziarnistej
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki sody oczyszczonej
1 ½ łyżeczki cynamonu mielonego
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
¼ łyżeczki imbiru w proszku
¼ łyżeczki soli
1 łyżka masła niesolonego, rozpuszczonego i schłodzonego
Białko z jednego dużego jajka
1 łyżeczkę wyciągu z wanilii
250 g purée z dyni
1 łyżeczka soku z cytryny
80 ml syropu klonowego

WYKONANIE

Misę wolnowaru wyłóż papierem do pieczenia. Aby przygotować kruszonkę, wymieszaj owies, mąkę i cynamon w średniej misce. Dodaj syrop klonowy i masło, mieszając aż do całkowitego połączenia składników, tak, żeby nie pozostały żadne suche okruszki. Aby przygotować ciasto, wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, gałkę muszkatołową, imbir i sól w średniej misce. W osobnej misce wymieszaj masło, białko i wanilię. Dodaj puree z dyni. Dodaj sok z cytryny i syrop klonowy, mieszaj aż do całkowitego połączenia składników. Stopniowo dodawaj mieszaninę mąki, mieszając aż do czasu połączenia. Przełóż ciasto do wyłożonej papierem misy wolnowara i posyp wierzch kruszonką. Przykryj pokrywą i piecz na poziomie HIGH przez 2 godziny 15 minut. Wyłącz wolnowar Crock-Pot i pozwól, aby ciastko ostygło w wolnowarze przez 10 minut, następnie wyciągnij je chwytając za papier. Umieścić na stojaku, wysunąć papier spod spodu i pozostaw ciasto do całkowitego ostudzenia.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.