Chowder rybny

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 2 h
Czas na Low: 3,5 h
Data dodania: 2020-01-03
Chowder rybny

SKŁADNIKI

1 cebule pokrojone w kostkę
1 por posiekany biała część
1 marchewka starta na grubych oczkach
250 g kukurydzy
500 ml mleka
1,5 l bulionu najlepiej rybnego
700 g filetowanej morskiej ryby u mnie flądra
Posiekany szczypiorek i koperek
1 topiony serek typu ementaler
Sól, pieprz

WYKONANIE

W misie wolnowaru ułóż wszystkie warzywa. Rybę pokrój w 1 cm kostkę. Połowę włóż do wolnowaru, drugą odłóż do lodówki. Zalej całość mlekiem i bulionem. Wybierz odpowiedni tryb. Na pół godziny przed końcem gotowania dodaj pokrojony serek topiony oraz resztę ryby.
Serwuj z posiekanym koperkiem i szczypiorkiem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.