Chłodnik z pieczonych buraków

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 10 min
Czas na High: 4 H
Czas na Low: 2H
Data dodania: 2025-07-01
 Chłodnik z pieczonych buraków

SKŁADNIKI

3 średnie buraki
1 ogórek gruntowy
4 rzodkiewki
400 ml jogurtu naturalnego lub kefiru
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, koperek

WYKONANIE

Umyj buraki, zawiń w folię aluminiową i piecz w wolnowarze na HIGH przez 4 h.
Obierz i zetrzyj buraki. Zetrzyj też ogórka i rzodkiewki.
Wymieszaj wszystko z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem.
Dopraw solą i pieprzem, dodaj koperek.
Schłodź min. 2 h w lodówce.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.