Bigos w bułeczce

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 60 min
Czas na High: 5H
Czas na Low: 8H
Data dodania: 2020-12-28
Bigos w bułeczce

SKŁADNIKI


2 łyżki oleju
½ kg wędlin lub kiełbasy drobno pokrojonych
2 duże cebule
6 liści laurowych
15 ziaren ziela angielskiego
100 g suszonych grzybów
1,5 kg kiszonej kapusty
Szklanka bulionu
3 łyżki majeranu otartego
płaska łyżeczka wędzonej papryki
łyżka pieprzu ziołowego
sól, pieprz

WYKONANIE

Na patelni na rozgrzanym oleju zrumień delikatnie mięso. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Smaż mieszając przez 5 minut. Kapustę odciśnij i posiekaj delikatnie, płyn zachowaj.
Wszystkie składniki umieść w misie wolnowaru, dopraw i ustaw całość na tryb LOW na minimum 8 godzin. Doglądaj i mieszaj, obserwuj czy nie potrzeba dodać płynu jeśli bigos jest mało kwaśny, dodaj zalewę z wyciskania kapusty kiszonej..
U mnie bigos dusił się 30 godzin.
Bułeczki wydrąż, a w miejsce miąższu wyłóż bigos.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.