Zupa gulaszowa

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 4
Czas na Low: -
Data dodania: 2016-09-27
Zupa gulaszowa

SKŁADNIKI

- wołowina 600g pokrojona w gruba kostkę,
- cebula 3szt pokrojona w kostkę,
- papryka mix 3szt pokrojona w kostkę,
- bulion wołowy 1,5l.,
- koncentrat pomidorowy 4 łyżki,
- olej 60ml,
- majeranek 2 łyżki,
- papryka ostra 1 łyżka,
- papryka słodka 2 łyżki,
- cukier 1 łyżeczka,
- sól do smaku.,
- pieprz do smaku.

WYKONANIE

Na oleju przesmaż mięso i cebulę z koncentratem pomidorowym. Zawartość patelni przerzuć do Crock-Pota, dodaj resztę warzyw i przypraw – wymieszaj i zalej bulionem. Ustaw czas High 4h. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z pieczywem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Agnieszka C
2020-01-05

Polecam. Mięsko rozpływa się w ustach, zupa przepyszna. Dla koneserów ostrych potraw doradzam dorzucenie papryczki chili. Jedyne co bym skorygowała, to mniej słony bulion. Ja robiłam bulion z kostek- na 1,5 l wody dałam 3 kostki. Następnym razem dam tylko 2.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.