BEZPŁATNA DOSTAWA PRZY ZAKUPIE JUŻ OD 200 PLN!

Wszystko zaczęło się w 1970 roku od prostego garnka do gotowania fasoli. Ponad cztery dekady później, z milionami wolnowarów Crock-Pot sprzedawanych na całym świecie; zdefiniowaliśmy idealny sposób serwowania niedrogich, pożywnych i smacznych posiłków dla rodziny i przyjaciół.

  • 5 powodów, aby gotować w wolnowarze
  • Slow cooking porady
  • Crock-Pot nieskończone możliwości
  • Wybierz wolnowar
    dla siebie

Z biegiem lat powstała niezliczona ilość posiłków i nowych receptur przygotowanych z dumą w wolnowarach Crock-pot. Chociaż wiele różnych smaków i wiele różnych stylów ewoluowało w sztuce wolnego gotowania, Crock-Pot zawsze nadąża za tempem.

Szybko przygotuj wybrane składniki, wrzuć je do naczynia, ustaw timer na 4-10 godzin i czekaj na pyszny, wolno gotowany posiłek. To łatwe!

Wolne gotowanie jest znacznie bardziej opłacalne. Kup większy wolnowar, gotuj gulasze, curry lub zapiekanki i serwuj na obiad również następnego dnia.

Wolnowary Crock-Pot są energooszczędne, zużywają od 75 do 150 watów energii elektrycznej na poziomie grzania LOW i pomiędzy 150 i 210 watów na poziomie HIGH. Całodzienne gotowanie to grosze!

Tak jak w każdym związku, potrzeba czasu, aby poznać się nawzajem. Wolne gotowanie naprawdę wydobywa smak z potrawy np. curry. Niech składniki Crock-Pot współgrają razem!

Dobry smak dla zdrowszych posiłków! Wolne gotowanie to doskonały sposób, aby zachować więcej witamin i składników mineralnych.

  • Wartościowe warzywa

    Wcześniejsze podsmażanie warzyw nie jest potrzebne. W wolnowarze warzywa gotują się wolniej niż mięso, więc pokrój je na kawałki lub plasterki i umieść na dnie naczynia lub po bokach. Warzywa przygotowane w wolnowarze, w przeciwieństwie do tradycyjnego gotowania, nie tracą witamin i minerałów, muszą jednak być zanurzone w sosie.
  • Delikatne mięso

    Przed rozpoczęciem gotowania zrumień mięso. Dzięki wolnemu gotowaniu możesz zamienić niedrogie kawałki mięsa w pyszny i delikatny posiłek. Jeśli gotujesz jednocześnie mięso i warzywa, mięso połóż na warzywach. Dostosuj czas gotowania. Surowe mięso z warzywami powinno się gotować przynajmniej 8 godzina na poziomie LOW. Mięso z kośćmi gotuj dłużej.
  • Aromatyczne zioła

    Świeże zioła dodają smaku i koloru, powinny jednak być dodawane pod koniec przygotowania potrawy, gdyż długi czas gotowania powoduje zmniejszenie ich aromatu. Mielone i (lub) suszone zioła i przyprawy doskonale nadają się do wolnego gotowania, więc mogą być dodawane już na początku.
  • Makaron i ryż

    Przygotowując dania z makaronem, ugotuj najpierw makaron w gorącej wodzie (aż zmięknie). Makaron dodaj do potrawy podczas ostatnich 30 minut gotowania w wolnowarze. W wolnowarze stosuj ryż długoziarnisty, chyba że w przepisie przewidziano inaczej. Jeśli po wskazanym czasie ryż nie jest w pełni ugotowany, dodaj 1–1½ szklanki płynu na każdą szklankę ryżu i gotuj dalej przez 20 do 30 minut.

Wybierz wolnowar dla siebie

Wolnowary DuraCeramic™

Zobacz

Wolnowary cyfrowe

Zobacz

Wolnowary manualne

Zobacz