Crocktoberowe Curry z dynią i kurczakiem

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 60 min
Czas na High: 3H
Czas na Low: 6H
Data dodania: 2020-10-12
Crocktoberowe Curry z dynią i kurczakiem

SKŁADNIKI


1 puszka mleka kokosowego pełnotłustego
2 szklanki puree z dyni
1szklanka bulionu drobiowego
½ łyżeczki curry
¼ łyżeczki kurkumy
2 łyżeczki garam masala
½ łyżeczki soli
¼ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
½ dużej cebuli pokrojona w kostkę
1 Ząbek czosnku wyciśnięty
3 marchewki pokrojone w dość cienkie plastry
3 bataty pokrojone w kostkę
2 piersi z kurczaka pokrojone w kostkę
Sok z cytryny

WYKONANIE

Do wolnowaru o pojemności co najmniej 3,5l wlać mleko kokosowe, dodać puree z dyni, bulion drobiowy, przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać, aby się ze sobą połączyło. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek, marchewkę, pokrojone w kostkę bataty i piersi z kurczaka. Wszystko skropić wyciśniętym sokiem z cytryny. Wymieszać.
Gotować na ustawieniach LOW przez 6H.
Podawać posypane kolendrą.
Opcjonalnie można podawać z ryżem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.