Szybkie chilli

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 3-4 h
Czas na Low: 6-8 h
Data dodania: 2019-10-02
Szybkie chilli

SKŁADNIKI

0,7 kg chudej, mielonej wołowiny, wieprzowiny, kurczaka lub indyka
5 posiekanych ząbków czosnku
2 drobno posiekane cebule
2 łodygi selera naciowego, cienko pokrojone
1 kg czerwonej fasoli, odsączonej i opłukanej
0,8 kg pomidorów z puszki, grubo pokrojonych wraz z sokiem
15 dag koncentratu pomidorowego
2 szklanki mrożonej kukurydzy
1/2 szklanki salsy
2 łyżeczki chilli w proszku
1 łyżeczka suszonego kminku
1 łyżczka suszonego oregano
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki ostrego sosu
1 czerwona i 1 zielona słodka papryka, drobno posiekana

Dodatki opcjonalnie
Pokrojone pomidory
Awokado
Zielona cebula
Papryczki Jalapeno
Kolendra
Tarty ser cheddar
Kwaśna śmietana

WYKONANIE

1. Na dużej patelni podsmaż zmielone mięso, czosnek i cebulę.
2. Przenieś podsmażone mięso do wolnowaru.
3. Dodaj pozostałe składniki, z wyjątkiem słodkich papryk i wymieszaj.
4. Ustaw wybrany czas i tryb gotowania.
5. Na 15 minut przed gotowaniem dodaj papryki.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Crock-Pot K
2021-02-16

Dziękujemy za uwagi, poprawki zostały naniesione.

Ocena 
Ireneusz R
2019-12-19

Czas na low 3-4 a high 6-8? No proszę was... Zanim wstawicie przepis sprawdźcie go bo cuda wyjdą i potem ludzie psioczą na tego typu garnki.

Ocena 
Ireneusz R
2019-12-19

Przepis super ale w składzie niema nic o słodkiej papryce w proszku.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.