Gulasz wieprzowy

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: -
Czas na Low: 6
Data dodania: 2016-09-27
Gulasz wieprzowy

SKŁADNIKI

- mięso wieprzowe 1kg,
- cebula 2szt pióra,
- pieczarki 10szt pokrojone w ćwiartki,
- bulion warzywny 0,3l,
- liść laurowy 5szt,
- ziele angielskie 10szt,
- natka pietruszki 1/2 pęczka,
- piwo Porter 0,2l.,
- olej 100ml,
- pieczywo 2 kromki,
- sól szczypta,
- pieprz szczypta.

WYKONANIE

Pokrojone w kostkę mięso przesmaż razem z cebulą na oleju. Przełóż do Crock-Pota, dodaj pieczarki, ziele angielskie, liść laurowy, pieczywo - całość zalej bulionem i piwem.
Ustaw program Low na 6h. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Najlepiej smakuje z kaszą lub ryżem.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.