Golonka w piwie

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 8-9 godz.
Czas na Low: -
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Golonka w piwie

SKŁADNIKI

1 łyżeczka soli
1 łyżeczka ziela angielskiego
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
2 golonki wieprzowe z opaloną skórą
1 duża cebula, pokrojona w plasterki
1 marchew, w plasterkach
1 laska selera naciowego, w plasterkach
2 jabłka, wydrążone i pokrojone w ćwiartki
300 g ziemniaków, obranych i pokrojonych
300 ml dobrego jasnego piwa

WYKONANIE

Wymieszaj sól, przyprawy i czosnek razem. Wetrzyj w golonki.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, dodając odrobinę oleju.
Obracaj golonki, aby zapewnić równomierne zrumienienie.
Zdejmij z patelni i umieść w naczyniu Crock-Pot wraz z ziemniakami.
Dodaj troszkę oleju na patelnię i podsmaż cebulę, marchewkę i seler przez kilka minut, aż zmiękną. Dodaj jabłka i smaż jeszcze przez 1 minutę, mieszając.
Zwiększ temperaturę smażenia, dodaj piwo i smaż przez kolejną minutę.
Włóż golonki do naczynia Crock-Pot, wlej mieszaninę warzyw, przykryj pokrywką i gotuj przez 8-9 godzin na poziomie HIGH.
Podawanie zagęść sos jeśli jest to wymagane i podawaj z warzywami i musztardą.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.