Kabaczki w sosie czosnkowym

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: -
Czas na Low: 2 godziny
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Kabaczki w sosie czosnkowym

SKŁADNIKI

Kabaczek
200 ml bulionu warzywnego
5 ząbków czosnku
Pół pęczka natki pietruszki
100 ml śmietany 30%
100 ml oleju rzepakowego
100 g mąki

WYKONANIE

Obranego kabaczka pokrój w plastry, obtocz w mące i przesmaż na oleju.
Następnie przełóż do naczynia, dodaj pokrojony drobno czosnek, wlej bulion i śmietanę.
Przykryj pokrywką i gotuj w wolnowarze Crock-Pot na poziomie LOW 2 godziny.
Jeśli sos będzie zbyt rzadki, zdejmij pokrywkę - aby nadmiar odparował.

Podawaj z puree ziemniaczanym oraz liśćmi rukoli.

przepis Darka Kuźniaka
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Ilona P
2015-08-22

Powiedzmy, że ok aczkolwiek 2 godziny jak dla mnie to za długo troszeczkę. Warzywa które były zanurzone w sosie były jak dla mnie rozgotowane, a te które nie - były idealne. Następnym razem będę gotować krócej i zrobię tę potrawę w sosie ze świeżych pomidorów.

Ocena 
Piotr K
2015-07-10

Na początku z pewną taką nieśmiałością podszedłem do tego przepisu ponieważ nie znam się na kabaczkach i nigdy ich wcześniej nie jadłem. Ale okazało się, że jest to bardzo sycąca potrawa i w dodatku nawet ja mimo że mam dwie lewe ręce łatwo i przyjemnie ją wykonałem. Od siebie dodam że dałem dużo więcej czosnku, ale ja tak lubię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.