Żeberka

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 8 godz.
Czas na Low: -
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Żeberka

SKŁADNIKI

500 - 750 g żeberek
1 łyżeczka majeranku
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
1 łyżeczka kminku
½ łyżeczki tymianku
1 łyżka ostrego sosu chilli lub tabasco
500 g kiszonej kapusty
1 cebula, w plasterkach
2 liście laurowe
¼ łyżeczki ziela angielskiego
Sól i pieprz

WYKONANIE

Umyj żeberka i podziel na porcje 1 porcja zawiera dwa żebra. Natrzyj żeberka majerankiem, posiekanym czosnkiem, kminkiem, tymiankiem i ostrym sosem. Tak zamarynowane żeberka włóż do lodówki na noc.
Włóż kapustę do naczynia Crock-Pot. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku. Polej kapustę kiszoną niewielką ilością wody.
Włóż żeberka i cebulę na kapustę i dobrze wymieszaj.
Ustaw poziom HIGH i gotuj przez 8 godzin.

Wersja z warzywami

1 marchewka
300 g ziemniaków
1 garść pietruszki
2 laski selera naciowego


Warzywa obierz i pokrój w kostkę. Dodaj warzywa w tym samym czasie, co żeberka i kapustę, następnie wymieszaj. Czas przygotowania na poziomie HIGH wynosi 8 godzin.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Agnieszka C
2020-01-12

Żeberka oczywiście pyszne, kapusta z wierzchu wyszła nieco przesuszona.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.