Jagnięcina z warzywami w occie balsamicznym

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: Najpierw 1 godz.
Czas na Low: Następnie 10-12 god
Autor: Crock-Pot ..
Data dodania: 2015-05-04
Jagnięcina z warzywami w occie balsamicznym

SKŁADNIKI

2,5 ml 1/2 łyżeczki soli
2,5 ml 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
2,5 ml 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
7,5 ml 1/2 łyżki stołowej suszonego rozmarynu
2,5 ml 1/2 łyżeczki suszonej mięty
2,5 ml 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
2,5 ml 1/2 łyżeczki mielonego fenkułu
1,2 kg udźca jagnięcego na pieczeń, bez tłuszczu
1 średniej wielkości czerwona cebula, pokrojona na osiem części
2 małe cukinie, pokrojone na plasterki o grubości 1 cm
2 małe żółte kabaczki, pokrojone na małe kawałki
2 czerwone ziemniaki, pokrojone na małe kawałki
40 ml 2 i 1/2 łyżki stołowe octu balsamicznego

WYKONANIE

W niedużej misce wymieszać sól, pieprz, kolendrę, rozmaryn, miętę, tymianek i fenkuł.
Natrzeć mięso przyprawami.
Do misy wolnowaru Crock-Pot włożyć cebule a następnie mięso.
Dodać pozostałe warzywa i skropić je octem balsamicznym.
Przykryć i gotować na ustawieniu HIGH przez godzinę, a następnie na ustawieniu LOW przez 10 - 12 godzin.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.