Czadowa wołowina z chilli na ostro

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 4-5
Czas na Low: 6-7
Data dodania: 2017-09-28
Czadowa wołowina z chilli na ostro

SKŁADNIKI

1 duża cebula, pokrojona w kostkę
3 duże ząbki czosnku, drobno posiekane
1 średnia czerwona papryczka chili, drobno pokrojona w kostkę
10 g pasty chipotle
1 duża marchewka, obrana i pokrojona w kostkę
45 g koncentratu pomidorowego
400 g siekanych pomidorów z puszki
200 g bulionu wołowego
800-1kg wołowiny, pokrojonej w kostkę
800g czerwonej fasoli z puszki, opłukanej i odcedzonej
Sól i pieprz
Do serwowania - ryż basmati, guacamole, śmietana, tortilla chipsy.

WYKONANIE

Umieść pokrojone w kostkę cebulę, czosnek, chili, marchew, pastę chipotle, koncentrat pomidorowy, pomidory w misie wolnowaru Crock-Pot, wlej bulion wołowy i wymieszaj.
Dodaj pokrojoną wołowinę.
Przykryj pokrywką i gotuj na poziomie LOW 6-7 godzin lub HIGH przez 4-5 godzin.
Dołóż czerwoną fasolę, wymieszaj i gotuj jeszcze przez 30 minut.
Dopraw solą i pieprzem i podawaj z dodatkami. Np. ryżem basmanti, śmietaną, guacamole, chipsami tortilli
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Matt P
2020-11-27

Super przepis, polecam!

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.