Tajskie żeberka wołowe

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 4-6
Czas na Low: 6-8
Data dodania: 2017-09-28
Tajskie żeberka wołowe

SKŁADNIKI

5 cm imbiru, tartego
50 g pęczek kolendry, łodygi i liście oddzielone
1 czerwona cebula, drobno posiekana
3 ząbki czosnku, rozgniecione
1 łyżka cukru jasnobrązowego
1 łyżka oleju roślinnego
4 żeberka wołowe
1 łyżka sosu sojowego
50 ml sosu ostrygowego
1 kostka bulionowa z kurczaka
250 ml wody
3 gwiazdki anyżu
2 łyżki octu ryżowego

Sałatka
Odłożone liście kolendry
1 czerwona cebula cienko pokrojona w plastry
1 marchewka tarta
1 czerwona papryczka chili drobno posiekana
10 liści mięty, posiekanych
10 liści bazylii, posiekanych
1 łyżeczka sosu rybnego
2 łyżki sosu sojowego
1 cytryna, sok
1 łyżeczka miodu

WYKONANIE

Zmiksuj imbir, łodygi kolendry, cebulę, czosnek i cukier, aby utworzyć pastę.
Podgrzej olej w misce DuraCeramic i smaż żeberka aż się zrumienią.
Dołóż pastę i delikatnie wymieszaj przez 2 minuty.
Dodaj do żeberek resztę składników, z wyjątkiem octu.
Przykryj pokrywką i gotuj na poziomie HIGH przez 4-6 godzin lub na poziomie LOW przez 6-8 godzin, aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij mięso i gotuj sam sos z dodatkiem octu ryżowego, dopóki się nie zredukuje.
Wymieszaj składniki sałatki i podaj z żeberkami i sosem
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.