Szarpany kurczak

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 4-5
Czas na Low: 6-7
Data dodania: 2017-09-27
Szarpany kurczak

SKŁADNIKI

1,4 kg kurzych udek bez kości i skóry
250 g passaty pomidorowej
45 ml octu jabłkowego
45 ml miodu
5 g pasty chipotle
30 g przecieru pomidorowego
30 ml sosu worcestershire
1 duża cebula, drobno posiekana
3 ząbki czosnku, drobno posiekane
10 g wędzonej papryki
2,5 g soli

WYKONANIE

Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem kurczaka w misie wolnowaru Crock-Pot®. Mieszaj je, aż do uzyskania gładkiego sosu. Dodaj uda kurczaka i dokładnie pokryj je sosem.
Gotuj na poziomie LOW od 6-7 godzin lub na poziomie HIGH od 4 do 5 godzin. Po zakończeniu gotowania kurczak powinien się łatwo dać rozdrobnić widelcem.

Serwuj z jalapenos, sałatką coleslaw, w bułce lub na kruchym cieście
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.