Gęś w kapuście

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 5
Czas na Low: -
Data dodania: 2016-09-27
Gęś w kapuście

SKŁADNIKI

- gęsie udka 4szt,
- kapusta główka 1szt pokrojona w plastry,
- tłuszcz z gęsi 1 łyżka,
- majeranek 1 łyżka,
- mąka 1 łyzka,
- jabłka 2szt obrane i starte na tarce,
- woda 200ml,
- sól do smaku,
- pieprz do smaku.

WYKONANIE

Gęsie udka posól i popieprz, oprósz w mące a następnie przesmaż na patelni gęsim tłuszczu. Zawartość patelni przełóż do misy wolnowaru Crock-Pot, dodaj majeranek, kapustę i zalej wodą. Gotuj na poziomie High przez 4-5 godzin. Gdy udka będą miękkie dołóż starte jabłka i na tym samym poziomie temperatury gotuj przez kolejne 30 minut. Idealnie smakują z kluskami.

Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Ocena 
Agnieszka C
2020-01-12

Polecam gorąco. Mięso dobrze odchodzi od kości i jest smaczne, kapusta miękka, całość ocieka tłuszczem z gęsi. Ponieważ do naczynia dodałam ziemniaki, które były dopełnieniem obiadu- nie były one suche i nie potrzebowały sosu.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.