Potrawa z ogona wołowego

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 8
Czas na Low: -
Data dodania: 2016-09-27
Potrawa z ogona wołowego

SKŁADNIKI

- ogon wołowy 1szt,
- cebula 2szt pokrojona w drobną kostkę,
- masło łyżka,
- włoszczyzna 250g pokrojona w kostkę,
- cytryna ½ szt sok,
- sól do smaku,
- pieprz do smaku,
- woda,
- pieczywo 2 kromki,
- grzyby suszone 50 g

WYKONANIE

Ogony wołowe dobrze oczyść i sparz gorącą wodą. Mięso pokrój na kawałki i przełóż do urządzenia Crock-Pot. Dodaj włoszczyznę, pieczywo, grzyby suszone oraz przesmażoną na maśle cebulę. Całość zawartość zalej wodą i włącz program High - 8h. Po ugotowaniu wyjmij ogony i obierz, a powstały sos przecedź przez sitko. Mięso z sosem dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Potrawka idealnie pasuje do ziemniaków puree jak i grubych kasz.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.