Beef Stroganoff

Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 30 min
Czas na High: 4
Czas na Low: -
Data dodania: 2016-09-27
Beef Stroganoff

SKŁADNIKI

- rozbratel 0,8kg,
- pieczarki 0,4kg pokrojone w ćwiartki,
- cebula 2szt pokrojona w pióra,
- olej 100ml,
- koncentrat pomidorowy 3 łyżki,
- bulion wołowy 300ml,
- śmietana kwaśna 4 łyżki,
- natka pietruszki ½ pęczka siekana,
- sól szczypta,
- pieprz szczypta.

WYKONANIE

Na patelni przesmaż mięso oraz cebulę. Przełóż do Crock-Pota, dodaj koncentrat pomidorowy, pieczarki i zalej bulionem. Ustaw program na High – gotuj 4 godziny. Pod koniec czasu dodaj sól, pieprz, śmietanę i natkę pietruszki całość dokładnie wymieszaj. Proponuję podawać z kluską pół-francuską lub plackiem ziemniaczanym.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.