Gulasz warzywny z batatami i ciecierzycą

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 15 min
Czas na High: 3-4H
Czas na Low: 5-6H
Data dodania: 2025-01-23
Gulasz warzywny z batatami i ciecierzycą

SKŁADNIKI

2 bataty, pokrojone w kostkę
1 puszka ciecierzycy ok. 400 g, odsączona
1 cukinia, pokrojona w półplasterki
2 marchewki, pokrojone w plasterki
1 cebula, drobno posiekana
3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
1 puszka krojonych pomidorów
400 ml bulionu warzywnego
1 łyżka słodkiej papryki w proszku
1/2 łyżeczki kuminu
sól i pieprz do smaku
2 łyżki oleju

WYKONANIE

Podsmaż cebulę i czosnek na oleju, aż zmiękną, a następnie przełóż do wolnowaru.
Dodaj bataty, ciecierzycę, cukinię, marchewki, pomidory z puszki, bulion oraz przyprawy. Wymieszaj.
Gotuj w trybie LOW przez 5–6 godzin lub w trybie HIGH przez 3–4 godziny.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.