Salsa z wolnowaru

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 20 min
Czas na High: 3H
Czas na Low: 0
Data dodania: 2023-01-23
Salsa z wolnowaru

SKŁADNIKI


6-7 świeżych pomidorów, oczyszczone i zostawione w całości
850 g pomidorów pieczonych z puszki w zalewie
1 biała cebula obrana i pokrojona na 8
3 papryczki jalapeños z odciętymi czubkami
4 całe ząbki czosnku, obrane
1 pęczek kolendry
1 limonka
1 ¼ łyżki soli
1 pęczek dymki

WYKONANIE

Do wolnowaru włóż pomidory, dodaj pomidory z puszki, cebulę, jalapeños i czosnek.
Gotuj na HIGH przez 3 godziny, pomidory będą wyglądać jakby eksplodowały, a warzywa będą w większości miękkie.
W 2 partiach lub jednej, jeśli się zmieści nabierz elementy i soki z wolnowaru do blendera lub robota kuchennego i dodaj kolendrę.
Umieść pokrywę na. Blenduj, aż salsa będzie miała taką konsystencję, jaką chcesz.
Przelej do dużej miski lub innego pojemnika, w którym chcesz przechowywać salsę. Dodaj sól do smaku, sok z limonki i pokrojoną zieloną cebulkę, wymieszaj.
Chłódź przez co najmniej 3 godziny przed podaniem. Podawaj z nachosami.
Opinie

Zaloguj się, aby dodać swoją opinię

Bądź pierwszym, który napisze opinię.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.