BEZPŁATNA DOSTAWA PRZY ZAKUPIE JUŻ OD 200 PLN!

Jan Kuroń - Crock-Pot

Ambasador marki Jan Kuroń

Jan Kuroń - Ambasador marki Crock-Pot w Polsce, pochodzący z rodziny o bogatych tradycjach kulinarnych. Jak sam mówi – gotuje odkąd pamięta. Swoje umiejętności doskonalił w prestiżowej szkole kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie. Doświadczenie zdobywał pracując w uznanych restauracjach w Polsce, we Włoszech, Hiszpanii i Portugalii. Jest autorem książki „Sprytna kuchnia, czyli kulinarna ekonomia”. Regularnie występuje w mediach w roli eksperta kulinarnego. Chętnie sięga po polskie produkty, a ich sezonowość traktuje jako niezwykłe dobrodziejstwo. W jego kuchni nie ma miejsca na półśrodki – wierzy w uczciwe przepisy, najlepszej jakości produkty i esencję smaku doprawioną sercem kucharza. Slow cooking, czyli metoda polegająca na wolnym gotowaniu, wydobywa smak z potraw i pozwala na zachowanie w nich większej ilości witamin i składników mineralnych. Idea ta wpisuje się w jego kulinarną filozofię, zachęcając do odkrywania nowych możliwości i tworzenia kolejnych, inspirujących przepisów.

„Dzięki wolnowarom Crock-Pot, możemy bez problemu przygotować niemal każdy posiłek. Łączenie produktów w wolnowarach Crock-Pot jest niezwykle proste. Wystarczy umieścić wszystkie składniki w misie urządzenia, nastawić program i… to tyle. W trakcie użytkowania wolnowaru szybko i intuicyjnie zaobserwujemy, że niektóre produkty zachowują się trochę inaczej od pozostałych. Warzywa np. gotują się wolniej niż mięso, dlatego warto umieścić je na dnie naczynia, a na nie położyć mięso.”

Przepisy na dania z wolnowaru

Wolnowar daje nieograniczone możliwości kulinarne - w wersji wolno gotowanej możemy odnaleźć przepisy na zupy, różnego rodzaju mięsa, ryby, sosy a nawet desery. Jan Kuroń, jako miłośnik dań tradycyjnych, przedstawi wiele przepisów w wersji długo gotowanej na znane i lubiane przez Polaków potrawy – zarówno wielbiciele mięs, jak i fani dań wegetariańskich czy nawet wegańskich odnajdą coś dla siebie.

Na stronie crockpot.pl znajduje się aktualizowana na bieżąco baza z kilkuset przepisami na dania z wolnowaru.